VATRA SHQIPTARE BERLIN

“Vatra Shqiptare Berlin” është një projekt individi dhe vet financuar. Kjo i dedikohet informimit komunitetet shqiptare në Berlin dhe jo vetëm.
“Vatra Shqiptare Berlin” synon të jetë një hapësirë e lajmit për sfidat e migrimit, përvojën dhe realizimet e shqiptarëve larg vendlindjes. Qëllimi i saj është vlerësimi i opinionit publik të migracionit dhe Diasporës shqiptare si “pjesë” e munguar por gjithmonë e pranishme në historinë e vjetër dhe të re të shqiptarëve.

Postime Facebook:

Video YouTube:Librat:

DUKE THURUR ENDRRA PER JETEN HARROVA TE JETOJ

"Eshtë një roman më ndryshe se romanet e tjera, me një rrëfim krejt tjetërfare sesa rrëfimet që kemi lexuar deri më tani nga shkrimtarët tanë të letërsisë shqipe."

JETA NE PRANGA

"Vjen para lexuesve të tij të shumtë si një prurje e re në letërsinë tonë, si nga aspekti tematik, ideor dhe stilistik."

DASHURIA NE KONTEKSTIN E LETERESISE DHE TE PSIKO-FILOZOFISE

Per Autorin:

Ismail Aliu

Ismail Aliu ka lindur në Jazhincë të Tetovës, më 1 Nëntor 1954, në një familje të madhe, në një shtëpi tipike të familjeve fshatare. Familja është shpërngulur në qytetin e tetovës në vitin 1955, ku Ismaili është rritur në mes të katër fëmijve, një motër dhe dy vëllezërve. Ismaili si shtatë vjeçar regjistrohet në shkollën fillore „B.J“, në kohë të Socializmit e tani „Migjeni“ në Tetovë, kurse shkollimin e mesëm e pëfundoi në Ferizaj. Studimet në fakultetin e Ekonomisë, i përfundoi në Prishtinë. Ismail Aliu me shkrime ka filluar të merret shumë herët, qysh si nxënës, ku disa shkrime i botoi në gazetën „Zëri i Rinisë“, (Prishtinë), „Zëri i Kosovës“ (Cyrih) e në gazeta dhe revista të tjera. Është i martuar, ka tre djem dhe një vajzë. Që nga viti 1981 jeton në Berlin, kurse tani është i pensionuar.

Në vitin 2019 botoi romanin e parë „Duke thurur ëndrra për jetën, harova të jetoj „, nga SHB ProkultPres, Prishtinë. „Jeta në pranga“ është romani i tij i dytë, botuar në vitin 2020. Po këtë vit nxori nga botimi librin me kritika dhe ese letrare „Dashuria në kontekstin e letërsis dhe psiko-filozofisë“, nga i njëjti botues, SHB Prokultpress. Në dorëshkrim ka edhe disalibra si në fushën e kritikës letrare, filozofisë dhe publicistikës, të cilat presin dritën e botimit.

Ismail Aliu